PřihlášeníUživatelHeslo
Přihlásit automaticky při příští návštěvě    
Registrace
Registrace
Soukromé zprávy
Soukromé zprávy
Obsah fóra » Offtopic

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Web stránky Jdi na stránku 1, 2  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Drim
Jr.Member
Jr.Member


Založen: 8.11.2006
Příspěvky: 121
Bydliště: Kam mě vítr zanese

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 1:15 pm    Předmět: Web stránky Citovat

Nazdar lidi,
tak už ste jediná moje instance co mě může pomoci.
Slecna si koupila nový notas bez opercního systému (dávali k tomu visty a na něm by to snad ani nešlapalo). Vypl sem Satu, nainstaloval XPéčka, všechny drivery si to vzalo bez problémů (drivery nebyli součástí vše z netu), až na modem. Ten sam ale nakonec taky rozchodil, ALE
- při odpojenémnapájení se mě internetové stránky nenačítají
- některé stránky nejdou otevřít (email na seznamu a kdekoliv jinde), nebo třeba na chatu okno pro pokec jen s danou osobou atd.

Otvírám to v mozile ale stejné je to i v exploreru.
V netu není problém na druhém notasu bez problémů (přez wifi).
Je to na ACERU Aspire 5315.
Za jakékoliv nápady nebo zkušenosti bych byl vděčen.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ducky
GuildMaster
GuildMaster


Založen: 10.8.2005
Příspěvky: 2814
Bydliště: Hostivice u Prahy

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 1:18 pm    Předmět: Citovat

jako ze kdyz to jede na baterku tak nejde web jo? lol to sem jeste nevidel to fakt netusim,a jeste ze pises jen nektere to je uplne nejaky divny
_________________
BaZinka,Ducky, Micdie
Guild Master
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Desper
Senior Spamer
Senior Spamer


Založen: 1.8.2005
Příspěvky: 2130
Bydliště: Mym domovem ztichla je putyka

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 1:26 pm    Předmět: Citovat

Nejvetsi problem muze byt v tom ze jsi obesel tu instalaci. Kdyz Visty tak Visty, ja s tim taky laboroval a nakonec jsem musel dat Visty jsem spokojeny, ovladace pro XPcka nejsou k sehnani nebo nejsou originalni, kompatibilni a spravne funkcni.
Mimochodem Drime, koupit si cokoliv znacky ACER to je fakt noobarna teda hlavne notebook.

_________________
Jednou Templar, vzdycky Templar !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Drim
Jr.Member
Jr.Member


Založen: 8.11.2006
Příspěvky: 121
Bydliště: Kam mě vítr zanese

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 1:44 pm    Předmět: Citovat

To sem si nekupoval já, ale slečna. A největší kritérium bylo 10 000Kč.
Já jí radil ASUS, ale ona hold mělaq vlastní rozum. Nemůže to být nějakým softverem nebo nečím? Na tu baterku to třeba nenačítá seznam ale centrum v poho. Já už fakt nevím čím by to mohlo být.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Baz [Striga]
Moderator
Moderator


Založen: 31.7.2005
Příspěvky: 96
Bydliště: Prdel vedle Uval (Praha)

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 1:54 pm    Předmět: Citovat

Pohled z trosku jineho uhlu:)
Ne ze bych nejak rozumel kompum,ale opravdu mi to prijde na Vistu slabe ...1gb pameti hmhm.. na druhou stranu... koukam ze all prodejci to s Vistama prodavaji,takze predpokladam,ze to odzkousene bude a bude to i fungovat...

Jak pise Desper... je to na Visty staveny nejspis,tak tam ty Visty dej u notasu se nepredpoklada,ze na tom budes parit naky gamesy,coz stejne s touhle sestavou ani nepujde,takze na vse ostatni budou nejspis stacit vklidu... je mozny,ze maji XP problemy s ovladacema,cemuz neni divu,Mig na ne pomalu ale jiste zacina kaslat... Skoda ze k tomu davaji jen Home edici,ale uprime,aspon to uzivatele nesvadi k "vylepsenim" a jak znamo,Wokna vseobecne bez vetsich "odbornych" zasahu vydrzi podstatne dyl,takze neky je to Home edi. snad i lepsi :)

Proste,moje rada zni,dej tam Vistu a pokud to nebude fachat,tak to omlat prodejci vo hlavu.Chyba je na 99 procent v nejakym tom udelatku,ktery nema kompatibilni ovladac a XP tam strcili nejaky to alternative cosi z vlastni databaze.

ps:A Vist se neboj,je to to nejlepsi co z Micu vypadlo zatim,taky jsem se jich bal,ale ted bych je nevymenil ani za nic,a lide co rikaji neco jineho jsou bud bezni uzivatele XP a papouskuji stupidni nazory svejch kamaradu :D nebo jim tam naskakuje tucnak,coz je vubec v perdeli

_________________
Striga:Bohove krve opatrujte jeji dusi...
Bazzinka: Zachazejte s ni dobre smejdi:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Ducky
GuildMaster
GuildMaster


Založen: 10.8.2005
Příspěvky: 2814
Bydliště: Hostivice u Prahy

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 2:08 pm    Předmět: Citovat

musim potvrdit, koupil sem orig visty a at na to lidi nadavaj jak nadavaj ja nemam jedinej problem
_________________
BaZinka,Ducky, Micdie
Guild Master
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Baz [Striga]
Moderator
Moderator


Založen: 31.7.2005
Příspěvky: 96
Bydliště: Prdel vedle Uval (Praha)

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 2:20 pm    Předmět: Citovat

Ducky napsal:
musim potvrdit, koupil sem orig visty a at na to lidi nadavaj jak nadavaj ja nemam jedinej problem
Asi takhle... je pravda,ze Vista je narocnejsi... dokud sem tam nestrcil 6gb pameti tak jsem s ni mel dost velke problemy (puvodne 2gb) ale ted to slape jak z praku.

Ale kdyz se podivam na to,ze ty nase slzicky na velky naroky,jsou v dobe kdy hru pustis jen na dvoujadru s 5gb pameti jsou hodne mimo.. jasne,pokud chces na kompu jen UO,tak si vystacis s 98 a nakou trosku vylepsenou 486tkou.. ale doba je uplne jinde,a to co tady pokladame za velke naroky,je vsude na svete pomalu minimalni sestava...

Podtrzeno secteno... Visty vyzadujuji jen to,co je standart ve svete,to ze blbej cechacek jede na gigovim CPU a 1024 DDR a Vistu na tom nerozjede,jeste neznamena ze jsou Visty spatny,pouze nejsou delany pro Cechy co nemaj na alespon prumernej komp a tak si kompenzujou mindraky pomlouvanim a vymejslenim nesmyslu.


Rada : Poslat "odborniky" typu "videl jsem zdrojaky Vist" do prdele driv nez budou v tom svim blouzneni pokracovat

jo.. edit Rada 2: Nebat se prodejce zeptat na to,jestli neni sestava na Vistu slaba , vetsina prodejcu uz pochopila,jak se ma chovat k zakaznikum (krome Alzy asi:D ) takze podava vcelku zasvedcene info a nebude vam lhat jen proto,aby vyrobek prodala :)

_________________
Striga:Bohove krve opatrujte jeji dusi...
Bazzinka: Zachazejte s ni dobre smejdi:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Puma PowaH
Moderator
Moderator


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 434

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 4:18 pm    Předmět: Citovat

Placate uplne nesmysly.Jak o vistach tak o noteboocich.Nejdrive si neco zkuste v praxi pak piste.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Desper
Senior Spamer
Senior Spamer


Založen: 1.8.2005
Příspěvky: 2130
Bydliště: Mym domovem ztichla je putyka

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 8:40 pm    Předmět: Citovat

Jo a ja kupoval v Mironetu a jsem spokojeny. Rekli jasne ze na XPckach to maka ale nezarucej mi to, taky se tak stalo kvuli neexistenci SATA ovladacu. Doslo na Visty, makaj jak fik i na 2GB ram, notebook si chroupe jak masinka.
_________________
Jednou Templar, vzdycky Templar !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Baz [Striga]
Moderator
Moderator


Založen: 31.7.2005
Příspěvky: 96
Bydliště: Prdel vedle Uval (Praha)

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2008 11:46 am    Předmět: Citovat

Puma PowaH napsal:
Placate uplne nesmysly.Jak o vistach tak o noteboocich.Nejdrive si neco zkuste v praxi pak piste.

Aneb,jak nerict nic,ale vypadat chytre
Tak mu porad,kdyz to vis ne?

_________________
Striga:Bohove krve opatrujte jeji dusi...
Bazzinka: Zachazejte s ni dobre smejdi:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Puma PowaH
Moderator
Moderator


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 434

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2008 4:08 pm    Předmět: Citovat

je to uplne normalni vec.Nektere veci ti proste na Notebooku bez napajeni nejedou.(nebo mas spatne nastaveny rezim spotreby)

A co se tyce Windows Vista, jadro obsahuje nejvice balastu a hnusu od dob vzniku Windows.Proto se taky delaji nove Windows Seven.

Mimochodem windows vista je desny pro low end notebooky.Zasadne nedavat na notebooky do 10-15k Visty.V zadnem pripade.

Druha vec je takova, ze je danna smlouva s Microshitem a Vyrobci dodavani Windows Vista, aby se vubec prodavaly.

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Baz [Striga]
Moderator
Moderator


Založen: 31.7.2005
Příspěvky: 96
Bydliště: Prdel vedle Uval (Praha)

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2008 8:15 pm    Předmět: Citovat

V tom pripade ten balast a hnus pracuje pomerne dobre,na to jakej je to smejd Oproti vsemu co jsem od Micu mel,je to zdaleka nejpovedenejsi soft.Je fakt ze jsem jen beznej uzivatel a vim o tom kulove,ale vim co vidim doma kazdej den,takze tak:)

btw jak prisel na to jadro plne balastu atd to mi vylic,bud delas pro Mic a ses tam hodne dobre zasitej nebo mi je fakt zahadou jak se Sw k jadru Woken dostal ...

Btw smlouvy nejspis maji,ale dost bych se divil,ze by se neprodavala i bez nich.

_________________
Striga:Bohove krve opatrujte jeji dusi...
Bazzinka: Zachazejte s ni dobre smejdi:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Puma PowaH
Moderator
Moderator


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 434

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2008 10:45 pm    Předmět: Citovat

Jak rikam, delam v tom, delam primo u Notebooku, takze vim svoje.Mimochodem delaji se notebooky bez SW, ale strasne malo.Proc asi?
A co se tyce jadra MS, sami lide z microsoftu to psali.A nemluve o tom, ze lidi co tomu rozumi o tom vi taky svoje.

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Drim
Jr.Member
Jr.Member


Založen: 8.11.2006
Příspěvky: 121
Bydliště: Kam mě vítr zanese

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2008 9:14 am    Předmět: Citovat

Něco na tom bude že mezi sebou mají smlouvu. Jak sem hledal odpovědi narazil sem na fórum o notebookach a údajně na českých stránkách Aceru byli drivery i na XP a asi měsíc potom byly stáhnuty a zůstali tam jen na Visty. Mimochodem dají se Visty nějak obejít, nebo se musí koupit legální verze?
Odkaz na fórum http://notebooky-forum.notebook.cz
Odkaz na všemožné ovladače od Aceru http://www.acerpanam.com/flex/acerdrivers/bin/drivers.html?%20CFID=3698972&%20CFTOKEN=84542211
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Baz [Striga]
Moderator
Moderator


Založen: 31.7.2005
Příspěvky: 96
Bydliště: Prdel vedle Uval (Praha)

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2008 9:48 am    Předmět: Citovat

No Mic ted(asi mesic nebo 2 z5?) rozjel kampan proti nelegalnim Vistam... nevim presne jak to funguje,ale daji ti asi mesic a pak ti proste zablokujou Wokna jestli proti tomu jde neco udelat nemam sajna,ale honosili se,ze kazdej takovej pokus budou flexibilne potirat (takze asi do dvou let:D )

Snad tohle chystaj i pro XP...

_________________
Striga:Bohove krve opatrujte jeji dusi...
Bazzinka: Zachazejte s ni dobre smejdi:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra » Offtopic Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com